Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Devastaci Staroměstkého náměstí je nutno zabránit, nelze vztyčit uprostřed volné plochy harampádí. Vadí to komunikaci, stejně by do toho ošklivého kandelábru někdo brzy narazil ! Jje třeba mít rozum a zachovat náměstí v původní podobě, nevzhledná rakouskouherská veteš do něj rozhodně nepatří Rv

3 7
možnosti

Z20d87e55n24a 74K34o16č58í

1. 12. 2012 20:03

Člověk aby styděl za tak hloupé a nevzdělané zastupitele hlavního města , kteří o své hlouposti ještě píší na blogu.;-(!!

6 2
možnosti

Vy se styďte hlavně za svoji hloupost a nevzdělanost. I za to, že to na diskuzích dáváte tak moc znát. Navíc jste nevychovaná a neslušná nanynka. Píšete to kdekomu, urážíte kdokoho, ale podívejte se do zrcadla.

1 8
možnosti

Češi mají nějaké protestantské dějinné tradice 8-o8-o? A odkdy, prosím Vás? Pokud tím máte na mysli snad husity, tak to jste vedle jak ten jasan!

4 4
možnosti

Umyslne nasazena slepota ani hluchost nejsou zadnou omluvou pro nevedomost.

0 1
možnosti

Když jsem si přečetl v Peroutkovi historii svržení Mariánského sloupu, tak si myslím,že je možné ho obnovit.

4 3
možnosti
Foto

Překvapujete, pane Řezníku R^

2 3
možnosti
Foto

Proč tak při zdi? Co takhle dostavět radnici (pronájem by jistě byl velmi lukrativní)? A co třeba zastavět celé náměstí? Taková velká volná plocha v centru města! No není to hřích? 

Možná umístit sem pomníky všech českých prezidentů a vládců, včetně těch "přespolních". K těm momentálně v kurzu nosit pravidelně květiny (samozřejmě organizovaně), na zatracované chodit plivat (také organizovaně). Nova by nás průběhu zdravic a "potupnic" mohla každý večer obsáhle informovat.

Jen bych se přimlouvala za zachování volného prostranství před orlojem, aby měli zahraniční turisté kde postávat (co kdyby sem přestali jezdit). Zbytek klidně zaplácněte čímkoliv, co koho napadne. Nebála bych se inspirovat ani mnohem vzdálenější historií...

3 4
možnosti
Foto

Víte, paní Moudrá, ten sloup tam stál několik staletí a stál by tam dál, nebýt fanatika a opilce Franty Sauera. On ten sloup nevadil. On potřeboval, jak sám později přiznal ve svých pamětech, jen, aby se NĚCO dělo. Přišlo mu předání moci nově vzniklému státu moc poklidné a málo revoluční .... A odskákal to barokní skvost a mělo to odskákat více památek (třeba již jednou zmiňované sochy světců na Karlov mostě).

Mimochodem, sloup plnil i funkci jakési časomíry. V poledne dopadal jeho stín přesně na místo, kde je v dlažbě vyznačen pražský poledník.

5 6
možnosti

Pane, jako historik bych předpokládal Vaše kladné vyjádření k obnově sloupu, která lůza zničila. Jenom jsem zvědavý, až zvítězí ta správná ideologie, tak to teprve vezmete za správný konec.

4 6
možnosti
Foto

No, ani bych se nedivil, kdyby se naplnila apokalyptická vize a jednoho dne byla slavnostně, po projevech četných socialistických ministrů, stržena a buldozery rozmetána svatovítská katedrála, jako symbol ohlupování lidí nějakou vírou ;-(

3 6
možnosti
Foto

Jako zastupitel Hlavního města Prahy jste také mohl přidat poznámku o tom, že projekt obnovy Mariánského sloupu je financován ze soukromých prostředků. Snaha pana primátora je v tomto směru hlavně snahou o morální podporu tohoto projektu. Váš článek, byť to tam netvrdíte, vyznívá, že primátor upřednostňuje tento projekt, jakoby byl financován z rozpočtu města ....

5 6
možnosti
Foto

Zadarmo? No neberte to!

4 1
možnosti

Mariánský sloup na Staroměstském křesťanství byla ostuda křesťanství! V jednom tisku jsem se dočetl, že je to vyjádření, jak tam andělé vraždí! vlastně lidské postavy, kterým autoři přidělali jakýsi ocas či rohy. A ti andělé vraždí prý křížem, který je symbolem smrti Ježíše Krista. Je to vlastně paradox! A to si  chtějí ti křesťané ještě dneska vystavit? Ještě dobře, že to ten dav tenkrát spontánně odstranil. Vždyť by to dneska byla ostuda křesťanství!!! A to by bylo ještě víc k smíchu. Sochy vyjadřující nesnášenlivost a nenávist! To  by ti katolíci byli jako muslimové. Ti by se taky hned pro nic za nic vraždili. Je potom mezi  římskými katolíky a mohamedány nějaký rozdíl? Jak ti tak oni jsou nesnášenliví a k vraždění ochotní.

6 6
možnosti
Foto

Ten dav nebyl tak spontánní, stržení sloupu bylo pečlivě připraveno, o čemž svědčí i přítomnost žižkovských hasičů na místě. Krom toho dav provokovaný iniciátorem celého incidentu, žižkovským opilcem a bohémem Frantou Sauerem, chtěl vtrhnout i na Karlův most a svrhnout do Vltavy celou řadu barokních soch světců, soch, které jezdí obdivovat turisté z celého světa.

Pokud nechhápete alegorii znázorněnou právě andělem, který zabíjí hřích, je to Váš problém. Křesťané a tedy ani římští katolíci nevyzývají k vraždění jinověrců a nejsou ochotní k vraždě. Zde jste zcela sprostě a svévolně obvinil na milion svých spoluobčanů z tendencí ke spáchání vraždy. U nás se tomu říká pomluva, ale je známo, že za pomluvy se netrestá. Ale nebojte se, každému bude jednou naděleno podle jeho zásluh a veškeré zlo se jeho původci jednou vrátí.

6 5
možnosti

a to jako proč ?

4 4
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1370x
Zastupitel hl. m. Prahy, politik, jenž ještě neztratil ideály, věnující se ve volném čase historii, kterou vystudoval a která je jeho největším koníčkem

Seznam rubrik